Det kommer næppe som en overraskelse, at tidens udfordringer også har konsekvenser for Cirkus Krones sommerturnè.
Ligesom flere af vores kollegaer har meldt ud, så må vi også opgive at komme på landevejen denne sommer.

Det gør utroligt ondt!
Efter sidste års aflysning grundet sygdom, havde vi virkelig set frem til at tage revanche i år.
Vi havde flere ting af fejre. Sidste år var 75 året for Cirkus Krone, og Irene Thierry har i år 70 års jubilæum som artist. Det havde vi glædet os usigeligt meget til at kunne markere, og ikke mindst fejre sammen med vores skønne publikummer og dette års hold af fantastiske artister.

Corona vil det desværre anderledes. Med de retningslinjer der ligger, kan det ikke lade sig gøre at tage på turné heller ikke, når forsamlingsforbuddet hæves.
Der skal naturligvis være øget fokus på rengøring, og da vi har skaleret ned i størrelse og dermed påtaget os mere af det praktiske, kan vi ikke også løse den opgave.
Det ville betyde, at der skal ansættes mere personale til bl.a. rengøring - det har vi ikke økonomi til.

Alle vores kunder har, forståeligt nok, aflyst kontrakterne vi havde lavet for denne sæson, så vi har ikke nogen sikkerhed for indtjening.
Cirkus Krone er cirkus for hele familien og rigtig mange af vores elskede publikummer er bedsteforældre og børnebørn. Det er mennesker som ganske forståeligt skal passe på sig selv og dermed ikke nødvendigvis tilvælger cirkus i den først kommende tid.
Kravene til plads pr. person gør, at vi ikke vil kunne invitere nok publikummer ind til at kunne køre en forretning. Vi har allerede tabt meget i disse måneder, så vi har slet og ret ikke råd til at tage ud på turné og satse, hvad der er tilbage af butikken. Det kan ganske enkelt ikke løbe rundt, hvor end vi gerne ville.
Vores forretning er bygget op omkring nærvær og tæt publikumskontakt. Alt sammen noget som jo ikke kan lade sig gøre i denne tid. Så det gør det desværre ikke muligt for os at lave den forestilling, som vi ønsker, og som kendetegner Cirkus Krone.
Ydermere føler vi heller ikke, at vi moralsk kan være det bekendt og føler, at vi skal være vores ansvar bevidst.

Vi føler med alle, der er klemte af krisen, uanset hvilken branche, det måtte være.
Det er ikke nemt at være kulturinstitution i denne tid, ikke engang for dem, der er støttet.
Forhåbningerne går selvfølgelig på, at så meget som muligt af kulturen får lov at overleve, så vi kan mødes, betages, imponeres, forundres og ikke mindst grine sammen igen.

Tusinde tak for alle de søde ord og tanker, der er sendt vores vej. Lige så mange sendes retur herfra, og til alle der kæmper på den ene eller den anden måde i denne mærkelige tid.

De varmeste hilsner
Hele familien i Cirkus Krone
Cirkus Krone  | Tlf.: +45 53537231 | cirkuskrone@gmail.com