Vores historie

Cirkus Krones historie

Cirkus Krone et familieforetagende, som startede tilbage i slutningen af 1930’erne, med grundlæggeren Regner Thierry ved roret.
Det er siden gået i arv til Irene Thierry og seneste generationsskifte har sat Frank Thierry i spidsen.

Det er stadig et familiecirkus, og Irene er skam også stadig med, og kunne faktisk i 2020 fejre 70 års jubilæum som optrædende artist.

Cirkus Krone har siden sidste generationsskifte, ændret størrelse og er nu som det var “i morfars tid”. Småt men godt! Så selvom teltet måske ikke er så stort, så er det artistiske niveau stadig højt.
Vi holder på at nærværet og intimiteten giver stemningen.

Krones spæde start

Regner og Ebba Thierry grundlagde og drev Cirkus Krone fra slutningen af 30’erne og frem til 1985, hvor Irene, sammen med sønnerne Frank og Marc atter drager på sommerturne.

Ebba var en bemærkelsesværdig kvinde, der stort set var uddannet jurist og kun manglede den sidste eksamen, før Regner Thierry fejede benene væk under hende. Det var ikke noget at gøre og Ebba rejste med Regner på deres livs eventyr.
Ebba var Danmarks første kvindelige illusionist og med sit gode hoved, ikke en man sådan lige kunne løbe om hjørner med.

De var et fantastisk par, som med tiden fik to talentfulde børn.
Irene og Richard Thierry. Irene har danset ballet og lavet luftnumre med Richard. Richard var også god på trommer og var i mange år med i Krone Band når Cirkus turnerede rundt i landet.

2. Generation 

Irene overtog cirkus efter Regner, og formåede at holde sjælen intakt i Cirkus Krone – Danmarks Hyggeligste Cirkus. Irenes hjerte banker for Cirkus og det er derfor ikke bare for sjov når Cirkus Krone bryster sig af at være “Cirkus med hjertet”. For er der noget Irene har lagt i Krone, udover liv og sjæl, så er det lige præcis hjertet.

Fra barnsben har Irene deltaget og optrådt i Cirkus, så det er bogstavelig talt kommet ind med modermælken. Som en af de få kvindelige Cirkus Direktører har Irene kæmpet og udemærket sig i en hård branche. Cirkus Krone fik også vokseværk sammen med Irene, men aldrig så meget at det gik ud over nærværet og det familiære, som netop er noget af det der, altid har og stadig kendetegner Krone.

3. Generation

I 2017 overdrages Cirkus og “Morfars rundstang” til Frank Thierry, der således bliver 3. generation til at drive Cirkus Krone.
Det stod ret hurtigt klart, at i en tid hvor alt bliver stort og man kan finde underholdning, information og nyheder på fjerne serverplatforme og hvor vi som mennesker kommer længere og længere væk fra hinanden, at det var tid til at tage Cirkus Krone tilbage til dengang med Morfar Regner.
Teltet er igen blevet småt, men underholdningen er stadig  i top. Småt, men godt!

Det er med samme hjertevarme og forhåbning om at kunne begejstre og underholde alle aldre, at Cirkus Krone endnu engang drager ud i det ganske land.